Praktisk information

625Px 131217 140551 JG

Hitta till oss

Designhögskolan ligger på Östra Strandgatan 30, Konstnärligt Campus.

Kontaktuppgifter och karta

Kursinformation

Informationen inför och under våra kurser skickas ofta ut per e-post till den e-postadress du har i Portalen. Schema publiceras via TimeEdit senast en månad innan kursstart, oftast tidigare.  Sök på kurstillfälle genom att skriva in kurskod eller kursnamn.
För dig som för första gången söker ut ett schema så finns mer information på sidan Schema.

Passerkort

Designhögskolans entrédörr inne på gården är öppen måndag-fredag 08.00-17.00.
Övrig tid måste UmU-kortet användas. När du registrerats i Ladok så får du behörighet på kortet.

Standardbehörighet på passerkort är entrédörr och datorlabb måndag-fredag 08.00-20.00. Annan behörighet kan ges efter samtal med ansvarig lärare, programledare eller koordinator.

Du skaffar ett UmU-kort via InfoCenter. Läs mer om hur du gör: Information om UmU-kortet

Datorlabb

Våra datorlabb brukar vara bokade för undervisning 9-16. Därför går det i de flesta fall inte att använda datorlabben under dagtid under andra tider än de som är bokade enligt kursens aktuella schema. Före kl 9 och efter 16 är det öppet för alla att använda datorlabben. Då är det först till kvarn som gäller.

För att kunna arbeta i våra datorlabb måste du ha aktiverat ett användarkonto och skapat en student-e-postadress: http://www.student.umu.se/cas-och-anvandarkonto/aktivering/

Akademisk kvart

På Designhögskolan använder vi inte akademisk kvart. Står det kl 9 i ett schema så betyder det 09.00. Kurstiderna är 9.00-12.00 samt 13.00-16.00 om inte lärare/föreläsare meddelar annat.

Fika/Lunch

På Konstnärligt Campus finns restaurangen Hansson & Hammar. För att få studentrabatt krävs att du har ett kort som visar att du är student, t.ex. Mecenatkortet. Det finns mikrovågsugn i restaurangen om du vill värma egen mat.

Designhögskolans studentkår har ett studentkök med mikrovågsugnar som kan användas av besökande studenter. Det finns inte tallrikar/bestick/glas så det måste du ta med dig.

För att nyttja de kaffeautomater som finns på skolan krävs Visa- eller Mastercard
OBS! Det krävs att du har en egen mugg med dig för att använda automaterna.

Varu- och dryckesautomater finns i anslutning till verkstad/bottenvåning.

Materialkostnad/Utskrifter

Material/utskrifter/kopiekostnader som sker under kursens gång kan komma att debiteras studenterna till ett självkostnadspris. Information om hur betalning sker ges av kursansvarig.

Cykelparkering

Cyklar ska ställas på anvisade cykelparkeringsplatser. Vi ber dig respektera detta då vi har synskadade som besöker Konstnärligt Campus vilket gör det extra viktigt var vi parkerar våra cyklar. Tänk också på att inte parkera cyklar i närheten av utrymningsvägar/-trappor.

Bilparkering

Det finns ett fåtal bilplatser närmast Kyrkbron. Det går också att parkera på gator och parkeringsplatser Öst på stan där det framgår av skyltning att det är tillåtet att parkera.
Tyvärr finns det inga subventionerade studentplatser.